Elmalı Ve Frambuazlı Turta

Elmalı Ve Frambuazlı Turta
06 Ağustos 2024

Elmanın faydaları saymakla bitmez. Her şeyden önce önemli bir C vitamini kaynağıdır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, hücreleri yeniler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Elmalı ve frambuazlı turta ile hem sağlığa hem damağa hitap edin. Hazırsanız, evde elmalı ve frambuazlı turta nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Elmalı Ve Frambuazlı Turta için

Malzemeler

  • 250 g tereyağı (Küp doğranmış) 
  • 1 adet yumurta 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Elmalı ve frambuazlı turta iç malzemesi için

  • 2 adet sarı elma 
  • 2 adet kırmızı elma 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 küçük kutu frambuaz
Elmalı Ve Frambuazlı Turta

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için un dışındaki malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Azar azar un ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan bir tanesini sarıp buzlukta 15-20 dakika kadar bekletin. 
  3. Kalan hamuru yağlanmış yuvarlak tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. 
  4. Üzeri için elmaları rendeleyin, suyunu iyice sıkarak süzün. Süzdükten sonra 5 yemek kaşığı şeker ile rendelenmiş elmaları pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın. 
  5. Yaydığınız hamurun üzerine rendelenmiş elmalı karışımı yayın. En son buzluktan çıkartıp elinizle parçaladığınız frambuaz parçalarını hamurun üstüne gelişigüzel dağıtın. 
  6. Buzlukta beklettiğiniz hamuru rendenin kalın tarafıyla rendeleyip, elmaların üzerine eşit dağılacak şekilde serpin. 
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Nefis çikolata soslu elmalı turta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo