Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kokoreç, hem Anadolu'da, hem de Balkan ülkelerinde çok fazla ilgi gören bir yemektir. Koyunun ince bağırsağından yapılan kokoreç, sokak lezzetleri denildiğinde ilk akla gelen yemekler arasındadır. İnce dilimlenmiş etler, baharatla karıştırıldıktan sonra ekmek arasına konulur. Dışarıda satılan kokoreçler, bir şişe batırılır ve döndürülerek pişirilir. Peki, evde kokoreç nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı kokoreç tarifi için detaylara geçebiliriz.
1 Porsiyon Kokoreç Kaç Kalori?
Sokak lezzetlerini evde denemek isteyenler için, meşhur balık ekmek ve nefis tavuk ciğer tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kokoreçin yanında ayran, turşu suyu ya da şalgam suyu ile eşlik edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.