1 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye (Diri kıvamda haşlanmış olmalı)
1 su bardağı haşlanmış mısır
Yarım çay bardağı sarı mercimek (Kırmızı da olur)
1 yemek kaşığı pirinç
1.5 lt tavuk suyu veya sade su
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı (Tepeleme) mısır unu
1 yemek kaşığı su
5-6 adet jalapone biberi turşusu
Acılı Karalahana Çorbası
Nasıl Yapılır
Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarıp akan suyun altında birkaç kez yıkayıp acı suyunu süzün.
Soğanlar yumuşayınca iyice süzmüş olduğunuz lahanaları ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra sıcak tavuk suyunu ekleyin.
Tavuk suyunu ekleyince birkaç taşım kaynatın. Su kaynayınca sarı mercimekleri, kırmızı fasulyeyi, haşlanmış mısırı, tuzu, pirinci ve karabiberi ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, 30-35 dakika pişirin.
Çorbaya 35. dakikada 1 yemek kaşığı su ile inceltiğiniz mısır ununu ve küçük küçük doğradığınız jalapone biberini ilave din. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. 15 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Teşekkür ederiz.