Fransız Soğan Çorbası Buzdolabında ve Dondurucuda Ne Kadar Süre Saklanabilir?

Soğan çorbası Fransız mutfağının klasik lezzetlerinden biridir. Peki emekle hazırladığınız soğan çorbasını daha sonra tüketmek için dondurabilir misiniz? Dondurulan soğan çorbası dondurucuda ne kadar süre saklanır?
Fransız Soğan Çorbası Buzdolabında ve Dondurucuda Ne Kadar Süre Saklanabilir?
07 Aralık 2023, 10:25

Lezzetli bir tencere Fransız soğan çorbası çaba gerektirir çünkü tonlarca soğanı dilimleyip karamelize etmeniz, et suyu hazırlamanız, taze Gruyère peynirini rendelemeniz ve bageti kesmeniz gerekir. Sonrasında fırınlamanız ve sıcakken servis etmeniz gerekir. Bu lezzetli soğan çorbasını fazla yaptıysanız ya da ilk tazeliğinde saklamak istiyorsanız dondurabilirsiniz.  

Çorbanızın geri kalanını dört gün içinde yiyebiliyorsanız, buzdolabında saklamanız güvenli olacaktır. Genel olarak konuşursak, çorba dahil artıklar 4 dereceye ayarlanmış bir buzdolabında üç ila dört gün dayanabilir. Bu süre içinde bitireceğinizi düşünmüyorsanız dondurun. Çorba, -18 dereceye veya daha düşük bir sıcaklığa ayarlanması gereken dondurucuda uygun şekilde saklandığında dört aya kadar dayanabilir.

soğan çorbası

Soğan Çorbasını Saklamak İçin İpuçları Nelerdir?

Arta kalan Fransız soğan çorbasını buzdolabına veya derin dondurucuya koymadan önce dikkate almanız gereken birkaç önemli ipucu var. Öncelikle nasıl saklamayı planlıyor olursanız olun, tezgahın üzerinde tamamen soğumasını bekleyin. Hala sıcakken buzdolabına veya dondurucuya koyarsanız bakteri üremesine yol açabilir. Bununla birlikte, pişmiş çorba oda sıcaklığında iki saatten fazla bekletilmemelidir, bu nedenle tezgahta soğuduğunu unutmayın.

Çorbayı ne tür kaplarda saklamanız gerektiğini merak ediyorsanız, bu yine çorbanın buzdolabına mı yoksa dondurucuya mı konulacağına bağlıdır. Çorba kabının tamamını, kapağı varsa buzdolabında saklayabilir veya hava geçirmez başka bir kap kullanabilirsiniz. Donmaya gelince, hava geçirmez, dondurucuya uygun bir kaba aktardığınızdan emin olun. Dondurulmuş çorbayı yemek istediğinizde, bir gece önceden buzdolabında bir gece boyunca çözülmesine izin verin.

Bu lezzetli artıkları saklamaya ilişkin son ipucu şudur: Çorbayı peynir ve dilimlenmiş baget olmadan saklayın, çünkü tekrar ısıtmanız iyi olmayabilir. Bunun yerine soğumuş çorbayı ayrı olarak saklayın ve peyniri buzdolabında, ekmeği ise kilerde saklayın. Yeniden ısıtmaya ve yemeye hazır olduğunuzda, çorba kaselerini soslarla birleştirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Çorba buzlukta nasıl saklanır?
  2. Çorba yapmanın püf noktaları nelerdir?
  3. Çorbayı kaynatırsanız ne olur?
  4. Çorba terbiyesi nasıl yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo