Sağlıklı beslenmenin en önemli adımı meyve ve sebzeleri doğru zamanlarda tüketmekten geçer. Bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak için mevsimsel beslenmeye özen gösterilmelidir. Günümüzde hormonlu besinler çok fazla olduğu için birçok meyve ve sebzeyi kendi mevsimleri dışında da bulabiliyoruz. Fakat bu besinler yarardan çok sağlığımızı tehlikeye atıyor. Hastalıklara karşı direncimizi arttırmak için yapmamız gereken ise mevsimsel besinlere yönelmekten geçiyor. Peki, Ocak ayı meyve ve sebzeleri nelerdir? Ocak ayında hangi balıklar tüketilebilir? İşte, Ocak ayında sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken meyve, sebze ve balıklar:
Ocak ayında sağlıklı beslenmek için tüketmeniz gereken sebzeler;
Dört mevsimde tüketebileceğiniz yeşillikler; Biberiye, roka, marul, maydanoz, tere, nane ve soğan.
Hastalıklardan korunmak için bu meyveleri sofranızdan eksik etmeyin;
Ocak ayı hamsi, palamut, lüfer ve uskumru balıklarının en lezzetli olduğu aydır. Ocak ayında sardalya ve mezgitten uzak durulmalıdır.
Ocak ayı da Aralık'ta olduğu gibi kestanenin rağbet gördüğü bir aydır. Haşlama ve fırında pişirme gibi tekniklerle bol bol kestane tüketebilirsiniz. Bununla birlikte ceviz ve badem gibi kuruyemişlerden her gün 5-7 adet tüketmeye özen gösterin.
Şunlara da göz atın;