Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif

Yüksük çorbası, Anadolu mutfağında sevilen bir çorba çeşididir. Peki, yüksük çorbasının yanına ne yapılır? İşte, yüksük çorbasının lezzetini artıracak 10 tamamlayıcı tarif:
Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
02 Ocak 2025, 16:28

Yüksük çorbası, özellikle Türk mutfağının Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine özgü, doyurucu ve lezzetli bir çorbadır. Adını, içinde kullanılan küçük mantıların şeklinin bir yüksüğe benzemesinden alır. Genellikle özel günlerde, misafir sofralarında veya soğuk kış günlerinde tercih edilir. Küçük mantılar, nohut, et veya tavuk suyu, domates salçası, baharatlar ve tercihe göre limon suyu ile hazırlanan bu çorba, sıcak başlangıçlar için tercih edilir.

Tamamlayıcı tariflere geçmeden önce yüksük çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider?

  1. Mişöriz

mişöriz

Arnavut mutfağında çok sevilen mişöriz, bütün tavuk ve pirinç ile hazırlanır. Özellikle kalabalık sofralarda ana yemek olarak sunulur. Ortalama 90 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Zeytinyağlı Barbunya Fasulye

zeytinyağlı barbunya fasulye

Yüksük çorbasının ardından hafif bir yemek arıyorsanız, zeytinyağlı barbunya tam size göre. Barbunya, domates ve havuç ile hazırlanan yemeğin porsiyonu yaklaşık 250 kalori değerindedir.

  1. İmam Bayıldı

imam bayıldı

Patlıcan, domates, biber ve zeytinyağı ile hazırlanan imam bayıldı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Domates sosuyla zenginleştirilen imam bayıldı yemeğini maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

  1. Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

beşamel soslu karnabahar

Yüksük çorbasının yanında sunabileceğiniz tamamlayıcı lezzetlerden biri de, beşamel soslu karnabahardır. Ortalama 1 saat içinde hazırlanan karnabaharı, yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Beşamel Soslu Fırın Makarna

beşamel soslu fırın makarna

Makarna ve beşamel sos ile hazırlanan bu yemek, çorbanın ardından hem doyurucu, hem de lezzetli bir yemek arayanlar için idealdir. Yalnızca 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Şapşap Köfte

şapşap köfte

Kıyma, soğan ve galeta unu ile hazırlanan şapşap köfte, yöresel tatlar denemek isteyenlerin favorileri arasındadır. Çorbanın üzerine ana yemek olarak şapşap köfte ve patates kızartması sunabilirsiniz.

  1. Limonlu Parmesan Dolgulu Enginar

limonlu parmesan dolgulu enginar

Enginar, parmesan peyniri, limon kabuğu rendesi ve çam fıstığı ile hazırlanan bu yemek, hem görünümü, hem de lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakır. 

  1. Patlıcan Musakka

patlıcan musakka

Patlıcan, kıyma ve domates ile hazırlanan musakka, özel günlerde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Videolu anlatımıyla patlıcan musakka tarifini kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Tavuk Sote

tavuk sote

Tavuk göğsünün domates, soğan ve biber ile birlikte sotelenmesiyle hazırlanan bu yemek, isteğe göre farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. Porsiyonu, yaklaşık 285 kalori değerindedir.

  1. Mantar Graten

mantar graten

Mantar ve beşamel sos ile hazırlanan mantar graten, ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Videolu ve resimli anlatımıyla mantar graten tarifini kolayca hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Mercimek çorbasının yanına ne gider?
  2. Yayla çorbasının yanına ne gider?
  3. Domates çorbasının yanına ne gider?
  4. Şehriye çorbasının yanına ne gider?
  5. Ezogelin çorbasının yanına ne gider?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo