Cevizli Tel Kadayıf

Cevizli Tel Kadayıf
09 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Tel Kadayıf için

Malzemeler

  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 500 gr tel kadayıf
  • 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1.5 su bardağı ılık süt

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu 

Üzeri için:

İnce çekilmiş antepfıstığı

Cevizli Tel Kadayıf

Nasıl Yapılır

  1. Kadayıfı fırın tepsisine alıp eritilmiş margarini üzerine gezdirin. Yavaş yavaş harmanlayıp yağı, kadayıfın her tarafına yedirin.
  2. Kadayıfın yarısını ayırıp kalanını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın.
  3. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Şerbet için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  5. Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık sütü gezdirin. Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ya da alüminyum folyo ile kapatıp kadayıf sütü çekinceye kadar bekletin.
  6. Kadayıf sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Soğuyunca dilimleyin. Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, nefis kadayıflı muhallebi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo