Küçük ama güçlü bir protein, lif ve besin kaynağı olan edamame, bir yemeğin lezzetini kökten değiştirmeden besin değerini artırabilen bir bileşen olarak çok yönlülük gösterir. Bu genç soya fasulyelerini yanınızda bulundurun ve bunların tadını sadece bir atıştırmalık ya da çıtır çıtır kavrulmuş bir garnitür olarak çıkarın. Kızarmış tavuğun lezzetini, ezilmiş baharatlı edamame ile tatlandırabilirsiniz. Püre haline getirerek kremsi ve canlı renkli bir çorba haline getirebilir veya en sevdiğiniz meyveli smoothie ile karıştırabilirsiniz.
Bu hafif aromalı baklagilleri en sevdiğiniz tariflere dahil etmenin daha fazla yolunu buldukça, bunların uygun şekilde saklanmasına dikkat edin. Oda sıcaklığında bırakılan taze edamame'yi satın aldığınız gün tüketmek en iyisidir. Uzun süre saklamak için edamame'in tazeliğini korumak amacıyla yalnızca daha düşük bir sıcaklığa değil, aynı zamanda %95 neme de ihtiyacı vardır. Taze edamame kabuklarını buzdolabında delikli bir plastik torbaya sarılı olarak saklayın, böylece baklagiller küf ve bakterilerin gelişmesini önleyecek yeterli hava akışını alırken nemlerini korurlar. Kalitelerini ve lezzetlerini 5 güne kadar koruyabilmeleri için sebzeliğe yerleştirin.
Edamame ayrıca daha uzun süreli depolama için dondurulabilir. Ancak dondurucuya koymadan önce kabukları temizlemeli ve haşlamalısınız. Bunu tuzla karıştırılmış suyu ısıtarak yapın; Önerilen oran 3litreye 1 yemek kaşığıdır. Kaynamasını beklerken büyük bir kaseye buz küpleri ile su hazırlayın ve taze edamame'nizi bir süzgeç veya kevgir içine koyun. Tuzlu su kaynayınca süzgeci kaynayan suya daldırın. Tam olarak üç dakika sonra, hemen çıkarın ve kapsülleri birkaç dakika buzlu suya batırın. Edamame'yi bir kağıt veya bez havluya aktarmadan önce süzgeçteki fazla suyu boşaltın. Baklagilleri kuruması için hafifçe vurun.
Bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın ve üzerine kurutulmuş edamameleri yayın. Bir saat boyunca dondurucuya koyun ve artık sertleşmiş olan baklagilleri, saklamaya hazırladığınız tarihle etiketlenmiş, hava geçirmez dondurucu torbalara aktarın. Dondurucu yanmasını önlemek için torbaları kapatmadan ve saklamadan önce torbalardaki fazla havayı çıkarın. Dondurulmak üzere uygun şekilde hazırlandığında taze edamame 12 aya kadar dayanabilir.
Şunlara da göz atın;