Gnocchi oldukça lezzetli patatesli bir makarnadır. İtalya’nın lezzetli makarnası evde kolayca yapılabilir. Kendi gnocchi'nizi sıfırdan yapmak çok fazla malzeme veya beceri gerektirmez. Bununla birlikte, makarnanın kurumamasını sağlamak için biraz ekstra bakım gerektirir.
Ev yapımı gnocchi yapıyorsanız - ama hepsini hemen pişirmiyorsanız - makarnanızı bir tutam unla taze tutun. Tüm şekilli gnocchi makarnanızı bir tepsiye sıralayın ve bir miktar un ekledikten sonra - irmik, çoğu yumurtasız makarna için iş görür - tüm tepsiyi bir bezle örtün. Gnocchi'nizin tadını birkaç gün içinde çıkarmayı planlıyorsanız, tüm karışımı buzdolabında saklamak isteyeceksiniz. Hemen kullanamayacaksanız, bunun yerine dondurucuyu tercih edin.
Gnocchi'nizi örtmek için biraz daha çaba gösterin ve onu yemek için düşündüğünüzden daha fazla zamanınız olacak. Çoğu ev yapımı makarna gibi Gnocchi, buzdolabında oldukça hızlı bir şekilde sertleşme eğilimindedir. Makarnanızı yaptıktan hemen sonra kullanmanız ideal olsa da, bu yakınlık her zaman mümkün değildir. Neyse ki, makarnayı un ve bir bezle kapladığınız sürece gnocchi'nizin tazeliğini korumak için birkaç gününüz var.
Kendinize biraz daha zaman kazandırmak istiyorsanız farklı bir saklama tekniği deneyebilirsiniz. Şekilli gnocchi'nizi bir tepside tutun ve tamamını dondurucuya yerleştirin. Bireysel gnocchi toplarınız donduktan sonra, birbirine yapışmalarından korkmadan bir dondurucu poşetine ekleyebilirsiniz. Kapalı bir torbada donmuş olan gnocchi'niz iki ila üç ay boyunca taze kalmalı ve çözülmeye hazır olmalıdır.
Şunlara da göz atın;