Yumurtalı Süt Tatlısı

Yumurtalı Süt Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yumurtalı Süt Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 425 ml süt
  • 2 yumurta
  • 70 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Frambuaz
  • Fesleğen yaprakları
Yumurtalı Süt Tatlısı

Nasıl Yapılır

Küçük fırın kaplarını tereyağı ile yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Süt, vanilya ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Ocaktan alarak birkaç dakika soğumaya bırakın. Yumurtaları karıştırma kabına alıp mikser ile köpük haline gelinceye kadar çırpın ve yavaş yavaş süte ekleyerek karıştırın. Karışımı fırın kaplarına paylaştırın. Kapları büyük bir fırın kabı ya da tepsi içine yerleştirip kapların yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su doldurun. Fırında katılaşıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra buzdolabında iyice soğutun. Üzerine frambuaz ve fesleğen yaprakları ekleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo