Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı

Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı için

Malzemeler

  • 8 dilim bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yağsız süt
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için

  • Pudra şeker
Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayıp fırın kabını yağlayın. Ekmeklerin kenarlarını kesip, küçük karelere bölün. Üzerlerine tereyağı sürün. Ekmekleri yağladığınız kaba üst üste dizin. Süt, şeker ve yumurtaları bir kasede çırpın. Ekmeklerin üzerini bu karışımla kaplayın. Üzümleri serpip 30 dakika bekletin. Üzerine hindistan cevizi serpip 30 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. İsteğe göre üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo