Özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan bu enfes tatlı, haşhaşlı tanelerin ince ince döküldüğü sütlü muhallebinin kremsi dokusuyla muhteşem bir uyum yakalar. Bu lezzetli haşhaşlı muhallebi için mutfağa buyurun!
Kırmızı Meyveli Muhallebi tarifi için göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon haşhaşlı muhallebi kaç kaloridir?
Bir porsiyon haşhaşlı muhallebi 184 kaloridir?
Üzeri için:
Bir tencereye sütü ve toz şekeri alın. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak ısıtın.
Kaynamaya başladıktan sonra irmiği yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
İrmiğin pişmesi ve muhallebinin kıvam alması için sürekli karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.
Pişme süresi sonunda haşhaş tohumlarını ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilya ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi ocaktan alın ve kaselere veya servis yapacağınız kalıplara paylaştırın.
Üzerini isteğe bağlı olarak muz dilimleri, hindistancevizi tozu veya toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Muhallebi oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve sonra buzdolabında soğutun.
Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.