Haşhaşlı Muhallebi

Haşhaşlı Muhallebi
19 Temmuz 2024

Özenle seçilmiş malzemelerle hazırlanan bu enfes tatlı, haşhaşlı tanelerin ince ince döküldüğü sütlü muhallebinin kremsi dokusuyla muhteşem bir uyum yakalar. Bu lezzetli haşhaşlı muhallebi için mutfağa buyurun!

Kırmızı Meyveli Muhallebi tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon haşhaşlı muhallebi kaç kaloridir?

Bir porsiyon haşhaşlı muhallebi 184 kaloridir?

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Haşhaşlı Muhallebi için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya şekeri

Üzeri için:

  • Muz
  • Hindistancevizi rendesi veya dövülmüş antep fıstığı
Haşhaşlı Muhallebi

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye sütü ve toz şekeri alın. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak ısıtın.

  2. Kaynamaya başladıktan sonra irmiği yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.

  3. İrmiğin pişmesi ve muhallebinin kıvam alması için sürekli karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.

  4. Pişme süresi sonunda haşhaş tohumlarını ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

  5. Ocaktan almadan önce vanilya ekleyip karıştırın.

  6. Muhallebiyi ocaktan alın ve kaselere veya servis yapacağınız kalıplara paylaştırın.

  7. Üzerini isteğe bağlı olarak muz dilimleri, hindistancevizi tozu veya toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

  8. Muhallebi oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve sonra buzdolabında soğutun.

  9. Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Servis Önerisi
  • Nar taneleri ile renklendirip hafif ekşi bir tat katabilirsiniz.
  • Soğuk muhallebinin üzerine tarçın serpebilirsiniz.
  • Mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • İrmiği eklerken topaklanmaması için sürekli karıştırarak yavaşça ekleyin.
  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak yanmasını önleyin ve istenilen kıvamı alana kadar pişirin.
  • Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra biraz soğuması için bekletin ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun. Soğuk servis edildiğinde kıvamı daha iyi olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo