Bal Kabaklı Puding

Bal Kabaklı Puding
15 Ağustos 2023

Bal kabağı ile puding hazırlamaya ne dersiniz? Bal kabaklı puding sonbahar ve kış aylarında sofralarınıza çok yakışacak bir lezzet olacak. Az malzemeli ve pratik bu tatlının yapım aşamaları ve malzemeleri aşağıda. 

Daha fazlası için bal kabaklı tariflere de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bal Kabaklı Puding için

Malzemeler

  • 600 ml süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 5 dilim balkabağı
  • 5 gr şekerli vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Bal Kabaklı Puding

Nasıl Yapılır

  1. Balkabaklarının kabuklarını soyun ardından tencereye su ile alarak haşlayın.
  2. Haşlanan balkabağı püre haline getirin.
  3. Süt, un, nişasta ve şekeri muhallebi olana kadar pişirin.
  4. Pişen muhallebi içerisine balkabağı, vanilya ve tereyağı ekleyerek karıştırın.
  5. 5 dakika daha pişirin.
  6. Ardından kaplara bölerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Çubuk tarçın ile birlikte servis edebilirsiniz. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo