Sebzeli Tavuk Sarma

Sebzeli Tavuk Sarma
29 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Sebzeli Tavuk Sarma için

Malzemeler

  • 4 büyük dilim fileto tavuk göğüs eti (dövülmüş)
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 sarı biber
  • 2 kabak
  • 250 gr ince dilimlenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için

  • 2 çay bardağı galeta unu
  • 1/3 demet maydanoz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak veya sarımsak tozu
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Biberiye
  • Tuz
Sebzeli Tavuk Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Sarı biberle kırmızıbiberleri ince şerit doğrayın. Kabakların kabuğunu kazıyıp uzunlamasına yarıya bölüp ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarın. Kalanını yine ince şerit halinde doğrayın.
  2. Tavuk filetoları tezgaha alın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. İnce dilimlediğiniz sarımsakları paylaştırın.
  3. Ortalarına hazırladığınız sebze harcını yerleştirin. Kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Rulo şeklinde sıkıca sarıp kenarlarını kürdan ile tutturun.
  4. Üzeri için kaseye galeta ununu, ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiber, biberiyeyi ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın.
  5. Tavuk eti rulolarını harca bulayıp önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında yağlı kağıt üzerinde kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 Düşük kalorili fırında patatesli tavuk eti tarifine de göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo