Zeytinyağlı Kraker

Zeytinyağlı Kraker
13 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Kraker için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3/4 çay bardağı soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı kuru biberiye

Üzeri için

  • Kuru biberiye
Zeytinyağlı Kraker

Nasıl Yapılır

Lezzet kurabiye tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Un, kabartma tozu, şeker, tuz ve karabiberi mutfak robotunda karıştırın. Yumurta ve zeytinyağını bir kasede çırpıp ve kuru malzemeye ekleyin.

Hamuru bir kaseye aktarıp su ve biberiyeyi ekleyin. Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun.

Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile çok ince olmayacak şeklide açın ve küçük kalıplarla kesin. Üzerlerine fırça ile su sürüp kuru biberiye yaprakları serpiştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo