Saray Tatlısı

Saray Tatlısı
17 Ekim 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Saray Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un

Ara dolgusu için

  • 1 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı süt

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
Saray Tatlısı

Nasıl Yapılır

Yumurtalarla şekeri çırpma teliyle çırpın (mikser kullanmayın). Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave ederek çırpmaya devam edin. Kare fırın kabını yağlayıp unlayın. Hamuru aktarıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Ilınan keki enine ortadan ikiye kesin. Süt, krem şanti ve vanilyayı çırpın. Karışımı enine ikiye kestiğiniz kekin bir parçasının üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Tatlının üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo