Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı
19 Nisan 2024

Türk mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan ekmek kadayıfı tatlısı, Afyon ile özdeşleşmiştir. Ekmek arasına ceviz veya fıstık konulur. Şerbetli olduğu için, şeker değeri yüksektir. Künefe ve kadayıf tatlıları ile benzerlik gösterir. Ekmek kadayıfı nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için tarife başlayabiliriz.

Kızarmış ekmek dilimleri ile kolayca hazırlanan ev yapımı etimek tatlısına göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 16 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ekmek Kadayıfı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 hazır ekmek kadayıfı

Şerbet için

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı su

Üzeri için

  • 400 gr kaymak
Ekmek Kadayıfı

Nasıl Yapılır

  1. Kadayıfı yüksek kenarlı geniş bir tepsiye yerleştirin. Üzerini örtecek kadar kaynar suyu döküp tepsiyle kapatın.
  2. Su soğuyunca kadayıfın üzerine bastırarak suyunu süzdürün (gerekirse fazla suyunu kağıt havlu ile alabilirsiniz)
  3. Şerbet için, su ve şekeri tencerede şurup kıvamında kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  4. Kalan 1 su bardağı şekeri bir kapta 2 çorba kaşığı su ile karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak şekeri karamelize edin.
  5. Karamel rengini alınca hazırladığınız şerbete ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
  6. Ekmek kadayıfını ocağın üzerine alın.  Karamelli şerbetin yarısını üzerine gezdirip dökün.
  7. Tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte pişirin ve şerbetini çektikçe üzerine tekrar şerbet ilave ederek 45 dakika pişirin.
  8. Ekmek kadayıfını soğuyunca dilimleyip kaymakla servis yapın. Afiyet olsun.

Özel günlerde yapabileceğiniz nefis şerbetli tatlılara buradan ulaşabilirsiniz. Bursa'nın meşhur lezzetleri arasında yer alan kolay kemalpaşa tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo