Şileki Tatlısı

Şileki Tatlısı
30 Mayıs 2024

Adıyaman mutfağıyla özdeşleşen şileki tatlısı, aslında şerbetle hazırlanan bir krep türüdür. Krep hamurunun hazırlandıktan sonra cevizle doldurulmasıyla hazırlanan bu tatlı, pekmez zenginleştirilir. Diyarbakır mutfağında da sevilen şileki, özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, şileki tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şileki Tatlısı için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Araları için:

  • Ufalanmış ceviz
  • Pekmez
Şileki Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Sütü bir kaba alın. Üzerine elenmiş un, tuz ve kabartma tozu ekleyerek çırpın.
  2. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelince, hafifçe yağladığınız tavaya bir kepçe alın.
  3. Krepleri arkalı önlü pişirin. Pişen krepleri bir kenara alın.
  4. Bu esnada Tencerede su ve şekeri kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. 
  5. Bir adet krebi servis tabağına alın, arasına ceviz serpiştirin ve üzerine ikinci krebi yerleştirin.
  6. Bu işlemi krepler bitene kadar tekrarlayın. Ardından hazırladığınız şerbeti üzerinde gezdirin.
  7. Servis etmeden önce üzerine pekmez ve ceviz ekleyin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dilerseniz krepleri rulo şeklinde sarabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo