Çikolatalı Pandispanya

Çikolatalı Pandispanya
18 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çikolatalı Pandispanya için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 50 ml süt
  • 20 gr kakao
  • 20 ml sirke
  • 7 yumurta
  • 100 gr eritilmiş bitter çikolata
  • 100 gr toz badem
  • 10 gr kabartma tozu

Ganaj için

  • 1 litre krema
  • 800 gr bitter çikolata
  • 40 gr bal
  • 100 gr margarin
  • İsteğe göre renkli şeker hamuru
Çikolatalı Pandispanya

Nasıl Yapılır

Özel günleriniz için görsel bir şölen sunmaya ne dersiniz? Yumurtalar, sirke, kakao ve kabartma tozunu mikserle 8 dakika çırpın. Eritilmiş çikolatayı, un, süt ve toz bademi karışıma yedirin. İsteğe göre bir kalıba dökün ve öncedenısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin.

Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Kaynamak üzereyken çikolatayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Margarin ve balı ilave edip iyice karıştırın. Tüm malzemeler eridikten ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra karışımı 2 saat buzdolabında bekletin.

Pandispanya soğuyunca istenilen büyüklükte pasta çember ölçüsünde kesin. Pandispanya bıçağı ile enine 3’e bölün. Pasta çemberine bir kat pandispanya yerleştirin ve üzerine 1 parmak kalınlığında ganaj sürün. 3 kat için de aynı işlem yapın. Buzdolabında 2 saat bekletip çemberden çıkarın. İsteğe göre ganaja muz, vişne, frambuaz veya çilek ilave edebilirsiniz.

Ortaya çıkan pastayı dilediğiniz renkte şeker hamuru ile dilediğiniz şekilleri vererek süsleyin ve servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo