Arancini Topları

Arancini Topları
01 Aralık 2023

Arancini İtalya'nın meşhur risottosu ile yapılan, kızartma toplarıdır. Çıtır çıtır dış katmanı ve lezzetli iç dolgusu ile sevilen lezzetlerden biridir. Arancini, Sicilya mutfağının temelini oluşturur. Bazı ülkelerde 'pirinç topları' olarak da bilinir. Eğer bu lezzet için hazırsanız, arancini topları tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için risotto alla milanse, bruschetta ve deniz mahsüllü gnocchi tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 18 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Arancini Topları için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 soğan, ince doğranmış
  • 1 büyük diş sarımsak, ezilmiş
  • 350 gr arborio pirinci
  • 1.4 lt sıcak tavuk veya sebze suyu
  • 150 gr parmesan, ince rendelenmiş
  • 1 limon, ince rendelenmiş
  • 150 gr top mozzarella, 18 küçük parçaya bölünmüş
  • Kızartmak için sıvıyağ 

Kaplama için:

  • 150 gr un
  • 3 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış
  • 150 gr galeta unu
Arancini Topları

Nasıl Yapılır

  1. Yağı ve tereyağını bir tencerede köpürene kadar ısıtın. Soğanı ve bir tutam tuzu ekleyin ve kısık ateşte 15 dakika veya yumuşayana kadar kavurun. 
  2. Sarımsağı ekleyerek, karıştırın. 
  3. Pirinçleri ekleyerek harmanlayın. Sıcak sudan 3 kepçe ekleyin ve çekmeye başlayınca tekrar ekleyin. 
  4. Bu şekilde su bitene, pirinç pişene kadar devam edin. 
  5. Parmesan ve limon kabuğu rendesini ilave ederek soğumaya bırakın. 
  6. Soğuyan risottolar ile 18 eşit top yapın. Top büyüklükleri ceviz büyüklüğünde olmalıdır. Ortasına mozerella parçası koyup yuvarlak forma getirin. 
  7. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyarak hazırlanan topları önce una sonra yumurtaya en son ise galeta ununa bulayın. Kızgın yağa atarak kızartın. 
  8. Kızaran topları yağlı kağıda çıkartın ve sıcakken servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo