- Nohutları bol suyla yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin.
- En az 6 saat suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Bir tencereye alıp 10 dakika haşlayın. Tekrar süzün.
- Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin ve kararmamaları için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kurulayın.
- Arpacı k soğanları ve sarımsakları temizleyin. Patateslerin kabuklarını soyun. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
- Biberi temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kestanelerin kabuklarını soyup ikiye kesin.
- Sosu için, zeytin ezmesi, rendelenmiş domates, biber salçası, pulbiber, tane karabiber, yenibahar ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
- Bir güvece sırasıyla nohut ve sebzleri yerleştirip sosunu dökün. Üzerini geçecek kadar su ilave edin.
- Kapağı kapalı önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Alternatif olarak, güveçte kuru fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.