Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus

Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus için

Malzemeler

  • 3 mandalinanın suyu
  • 40 gr beyaz çikolata
  • 1 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
  • 2 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Bonbonlar için

  • 1 yufka
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı portakal marmeladı
  • 2 yemek kaşığı ufalanmış ceviz
Yufkalı Bonbon Eşliğinde Mandalinalı Mus

Nasıl Yapılır

Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? Mandalina suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.

Krema ve şekeri mikserle iyice çırpın. Toz jelatini mandalina suyuna ekleyip karıştırarak eritin. Beyaz çikolatayla karıştırın. Hafif soğuyunca karışımı çember bir kalıba boşaltın.

Yufkayı keserek kareler elde edin. Ceviz ve marmeladı karıştırın. Kare yufkaların içine bu karışımdan paylaştırıp sigara böreği gibi sarın. İki kenarından kıvırarak şeker şekli vererek iplikle bağlayın. Üzerlerine esmer şeker serpip 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Pişince iplikleri çıkarın. Soğuyunca çemberden çıkarıp yufkadan bonbonlarla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo