Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı

Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı
28 Kasım 2024

Şef Yıldız Öz Samaha'dan mutlaka denemeniz gereken bal kabağı tatlısını sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 adet göbekli tombul kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın

Üzeri için:

  • Kaymak
  • Dövülmüş ceviz ya da bal
Kaymaklı Bal Kabağı Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kabağı güzelce soyup yuvarlak şekilde dilimleyin. Geniş bir tencereye, dilimlediğiniz kabakları üst üste gelmeyecek şekilde dizin. 
  2. Ardından şekeri üzerine serperek kabak suyunu salana kadar bekletin. Tencereyi ocağın üstüne alın. 
  3. Çok az su ve tarçın ekleyerek kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  4. Pişen tatlıları soğumaları için tencereden alın. Üzerine kaymak, ceviz ya da bal ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo