Mangolu Pasta

Mangolu Pasta
28 Kasım 2024

Yumuşacık kakaolu kek katmanlarının arasında, ferahlatıcı mango sosuyla tropik bir tat yakalayın. Üzeri taze mango dilimleriyle süslenen bu minik pastalar, her lokmada yaz esintisi hissettiriyor. Hafif ve şık sunumuyla çay saatlerine veya özel davetlerinize eşlik edecek harika bir tatlı!

Tarif: Yıldız Öz Samaha (Şef)

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mangolu Pasta için

Malzemeler

Keki için:

  • 1.5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1-2 yemek kaşığı su (kıvamına göre artırabiliriz)

Mango sosu için:

  • 1 adet olgun mango
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Üzerini süslemek için:

  • Küçük dilimlediğiniz mango
Mangolu Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları ve şekeri büyük bir kaseye alın. Ardından mutfak mikserinde yüksek devirde yaklaşık 7-8 dakika kabarıncaya kadar çırpın. 
  2. Un, vanilin, kabartma tozu, kakao ve tuzu eleyerek yumurta karışımına yavaş yavaş ekleyin. 
  3. Tahta bir kaşık veya spatula ile nazikçe topakların oluşmamasına dikkat ederek karıştırın. 
  4. Hazırladığınız karışımı, yağladığınız kek kalıbına dökün ve fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. 
  5. Kürdanı orta kısmına bastırarak kekin piştiğinden emin olabilirsiniz. 
  6. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 
  7. Soğuyan keki ortandan iki eşit parçaya bölün. Ardından küçük bir yuvarlak kalıpla kesip küçük pastalar elde edin. 
  8. Mangolu sosu hazırlamak için; öncelikle mangoyu soyun ve çekirdeğini çıkarın. Ardından küçük küpler halinde doğrayın. 
  9. Derin bir sos tavasına küçük küpler şeklinde doğradığınız mangoları, toz şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyin. 
  10. Karışımı orta ateşte kaynamaya bırakın, ardından nişastayı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. 
  11. Pişen sosu blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Elde ettiğiniz mango sosunu soğumaya bırakın. 
  12. Hazırlama kısmında küçük keklerimizi sütle hafif ıslatarak üzerine sostan ekleyip diğer parçayı da aynı şekilde üzerine ekleyerek sostan ilave ediyoruz. 
  13. Aynı işlemi bütün keklerimize uygulayarak üzerini mango dilimleri ile süsleyip servis ediyoruz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo