Bohçada Elma Tatlısı

Bohçada Elma Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bohçada Elma Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 6 çorba kaşığı pudraşeker
  • 3.5 su bardağı un

İç harcı için

  • 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 4’er çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi ve kuru üzüm

Pişirmek için

  • 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Bohçada Elma Tatlısı

Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleride çok ilgi görüyor. Elmaları rendeleyin ve şekeri ilave edip tencerede 7 dakika pişirin. Karışıma ceviz, tarçın ve üzümü ilave edip 3 dakika daha pişirin. Hamur için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekilde açın. Soğuyan elmalı karışımı yuvarlaklara paylaştırın. Hamurlara bohça şekli verin. Buzlukta 1 saat dondurun. Tencerede 25 dakika pişirin. Pişen bohçaları tencereden alıp pudra şeker serperek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo