Fırını önceden 175 dereceye ayarlayın. Büyük bir karıştırma kabında, tereyağı ve şekeri kar gibi olana kadar yaklaşık 3-4 dakika boyunca mikserle karıştırın. Krema, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip yeniden karıştırın. Çırpma işlemine devam ederken yumurtaları da yavaş yavaş ilave edin. Tüm karışım homojen hale gelene kadar çırpma işlemine devam edin.
Kuru malzemeleri başka bir kasede birleştirin. Başka bir kapta da süt, su ve limon suyunu karıştırın. Kuru malzemeleri yavaş yavaş sütlü karışıma ilave edin ve mikserle çırpın. Hazırladığınız hamuru kağıt cupcake kalıplarına 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-17 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kekleri soğumaya bırakın.
Tereyağını derin bir kaba aktarın ve pudra şekerinin yarısını üzerine ilave ederek, mikserin orta hızıyla pürüzsüz olana dek çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı süt, vanilya, lavanta özü, kurutulmuş lavanta ve gıda boyasını ilave edin. Kalan pudra şekerini de ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Gerekirse süt ekleyin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz cupcakelerin üzerine hazırladığınız kremayı sıkın. Üzerlerine bir tutam kurutulmuş lavanta serperek servis yapın.
Teşekkür ederiz.