Keki için geniş bir karıştırma kabında un,
kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın.
Ayrı bir karıştırma kabında toz şeker,
yumurtalar, rendelenmiş portakal kabuğu
ve portakal suyunu bir mikser yardımıyla
çırpın. Eritip soğuttuğunuz tereyağı ve
kremayı da ilave edip 5 dakika daha çırpın.
Karışımı kuru malzemelere ekleyerek
tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar karıştırın.
Kek harcını yağlı kağıt serili dikdörtgen
bir kek kalıbına dökün. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika
pişirin. Fırından alıp soğuması için 15-20
dakika bekletin. Şurup için toz şeker ve
portakal suyunu bir sos tenceresinde şeker
tamamen eriyene kadar kaynatın. Soğuyan
keki kalıptan çıkartıp üzerine kan
portakalı şurubunu dökün. Şekerleme için
portakalları iyice yıkayıp kurulayın. İnce
yuvarlak dilimleyip çekirdeklerini çıkartın.
Toz şeker ve suyu geniş bir sos tenceresine
alarak şeker tamamen eriyene kadar
kaynatın. Şeker tamamen eridiğinde
portakal dilimlerini üst üste gelmeyecek
şekilde ekleyin ve ara ara çevirerek 20
dakika pişirin. Ocaktan alıp soğuması için
bir süre bekletin. Glazür için pudra şekeri
ve kan portakalı suyunu bir kaseye alın.
Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Soğuyan kekinizin üzerini glazürle kaplayın.
Kan portakalı şekerlemeleri ile süsleyerek
servis yapın.
Teşekkür ederiz.