Cevizli Ve Elmalı Turp Otu Salatası

Cevizli Ve Elmalı Turp Otu Salatası
05 Mart 2021
Sade veya ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz salata tarifleri mi arıyorsunuz? İçerisinde birçok meyveye yer verilen ve özel sosla harmanlanan cevizli ve elmalı turp otu salatası tam size göre. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, cevizli ve elmalı turp otu salatası tarifine geçebiliriz. Daha sade versiyonu için klasik turp salatasına göz atmayı unutmayın. Alternatif olarak salata soslarına göz atarak, salatalarınızı lezzetlendirebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli Ve Elmalı Turp Otu Salatası için

Malzemeler

  • 500 g turp otu
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 adet yeşil elma (Küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 çay bardağı kuru yaban mersini
  • 1/2 çay bardağı kuru üzüm
  • Tuz
  • 1 adet orta boy turp (Rendelenmiş)

Sosu için:

  • 1/2 çay bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
Cevizli Ve Elmalı Turp Otu Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Turp otunu yıkayıp süzün. Kuru üzümleri ılık suda bekletin. 2 lt suyu kaynatın, 1 tatlı kaşığı tuzu ve otları ekleyin, 10 dakika haşlayın. Bu arada sosu için tüm malzemeyi küçük bir kavanoza alıp iyice çalkalayın.
  2. Haşladığınız otları süzgece alarak süzülmesini sağlayın. Süzdüğünüz otu karıştırma kabına aktarın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp harmanlayın. Kalan malzemeyi de ekleyip karıştırın, servis tabağına aktarın ve bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo