Şehrazat Tatlısı
Üzeri için
Yumurtalar ve pudra şekerini geniş bir kaseye alarak bir mikser yardımıyla çırpın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını ilave edip karıştırın ve ılınması için kenara alın. Ilınan çikolatalı karışımı, un ve kakaoyu, yumurta karışımı birleştirip karıştırın. Sütlü çikolatayı küp kesip içine ekleyin. Kek karışımını yağlı kağıt serili bir kalıba alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınan keki ortadan ikiye kesin arasına vanilyalı dondurma koyup diğer parça ile üzerini kapatın. Çikolata sos ile birlikte ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Kekin içinde kullanacağınız dondurma için, nefis çikolatalı dondurma tarifinden yararlanabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.