Levrek Izgara
16 Ekim 2021

Balıksız yapamayanlar için harika bir tarif 👨🏻‍🍳

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Levrek Izgara için

Malzemeler

  • 2 adet levrek (büyük olmalı)
  • Baby havuç, kabak, mısır, fasulye, çin marulu, ıspanak, renkli biber
  • Oyster sos ve nişasta (Bağlamak için)
  • Patates püresi için:
  • Patates
  • Tuz
  •  Krema
  • Beyaz biber
  • Tereyağı
Levrek Izgara

Nasıl Yapılır

  1. Levreği bıçak yardımıyla fileto haline getirelim. Tavada kızartıp üzerine tuz ve pul biber dökerek zeytinyağında iyice kızartalım.
  2. Püre için haşlanmış patatesleri ezelim. Daha sonra tereyağı, tuz, biber ve kremayı ekleyelim. İyice karıştıralım.
  3. Sebzeleri küçük küçük doğrayalım ve hepsini zeytinyağı koyulmuş büyük bir tavada 1-2 tur çevirelim. Ardından su ekleyerek haşlayalım.
  4. Haşlanan sebzelere mısır nişastası ekleyelim. Hafif bağlanmaya başlayınca oyster sosu da ilave edelim.
  5. Servis şeklini isteğinize göre resimdeki gibi ya da ayrı bir şekilde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo