Dakos

Dakos
07 Ocak 2024

Elif Edes’ten Girit Mutfağına ait lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Ufalanmış peynir ve doğranmış domates ile hazırlanan dakos, Girit'in en sevilen yemeklerinden biridir. Yapımında genellikle arpa peksimet kullanılır. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, Girit usulü dakos tarifine geçebiliriz.

Girit mutfağından sarımsaklı midye ve heraklion tarzı kallistsounia tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Dakos için

Malzemeler

  • 3 adet domates (Rendelenmiş)
  • 7-8 kaşık sızma zeytinyağı
  • 100 g keçi peyniri
  • 50 g tatlı lor
  • 1-2 kaşık kapari
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Peksimet
Dakos

Nasıl Yapılır

  1. Eğer hazır peksimet yoksa yuvarlak sandviç ekmeklerini ikiye keserek önceden ısıtılmış 120 derecedeki fırında renk alıp kıtır kıtır olana kadar yaklaşık 40 dakika tutun.
  2. Peynirleri çatalla ezin veya rendeleyin.
  3. Peksimete veya ekmeklere önce domates rendesi koyun ve üzerine ezdiğiniz peynir karışımından yayın.
  4. Daha sonra zeytinyağı gezdirerek kaparileri ilave edin ve kekik, tuz, karabiber serptikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo