Kabakları temizleyip yıkayın. 5 kabağı ince şeritler halinde uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Kalan kabağı halkalar halinde dilimleyin. Pirinci yıkayıp süzün.
Soğanları kıyıp zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip birkaç dakika karıştırın.
Nane, dolma baharı, tuz, karabiber, tozşeker ve 1 bardak suyu ekleyip harmanlayın. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin.
Ateşten alıp kapağı kapalı olarak ılınıncaya kadar bekletin.
Kabak şeritlerini kendi etrafında sararak rulo haline getirin. Halka şeklindeki kabak dilimlerini tencereye dizin.
Her birinin üzerine birer kabak rulosunu dik olarak yerleştirin. İçlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun. Açılmaması için kürdanla sabitleyin.
Kalan su ile limon suyunu karıştırıp kabak sepetlerinin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
Ateşten alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Kabak sepetlerini servis tabağına dzin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.