- Patlıcanları alacalı soyun. Dolduracağınız yerinin kesiğini bıçakla yapıp yağda kızartın. Diğer yanda soğanı ince doğrayın.
- Zeytinyağının yarısını bir tavaya alın ve soğanları ekleyin. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Soğan hafif yumuşayınca dilim dilim doğranmış sarımsağı, salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyin.
- Soğanlar tamamen pişip suyunu çektikten sonra tuz, şeker, biber ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyin.
- Soğumaya bırakın. İçlerini doldurulacak şekilde patlıcanları açıp soğanla doldurun. Üzerine kalan nar ekşisini gezdirin.
- Sarı ve kırmızı biberleri, imambayıldıların üzerini süsleyecek şekilde doğrayıp yerleştirin. 160 dereceye ayarlanmış fırında pişirerek renk almasını sağlayın.
- İmambayıldıları fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerini taze kekik dallarıyla süsleyin. Bir tatlı kaşığıyla kalan sızma zeytinyağını üzerine gezdirip servis yapın.
Klasik imam bayıldı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.