Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması

Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması için

Malzemeler

  • 1 kg yer elması
  • 4 patates
  • Limonlu su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 iri havuç
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1.5 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 1 mandalina
  • 1 kesme şeker
  • Birkaç dal dereotu
  • 1 çorba kaşığı jülyen doğranmış
  • mandalina kabuğu
  • Tuz
Mandalinalı Ve Zeytinyağlı Yer Elması

Nasıl Yapılır

  1. Yer elması ve patatesleri soyup çubuk şeklinde kesin. Limonlu suda bekletin. Soğanları soyup doğrayın.
  2. Sarımsakları soyup ezin. Havuçları temizleyip çubuk şeklinde kesin. Mandalinayı kabuklu olarak halka şeklinde dilimleyin.
  3. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve yerelmasını ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  4. Mandalina suyu, şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip üzerini mandalina dilimleriyle kaplayın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotu ve jülyen doğranmış mandalina kabuğuyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo