Yer elması ve patatesleri soyup çubuk şeklinde kesin. Limonlu suda bekletin. Soğanları soyup doğrayın.
Sarımsakları soyup ezin. Havuçları temizleyip çubuk şeklinde kesin. Mandalinayı kabuklu olarak halka şeklinde dilimleyin.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla havuç, süzülmüş patates ve yerelmasını ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
Mandalina suyu, şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip üzerini mandalina dilimleriyle kaplayın.
Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotu ve jülyen doğranmış mandalina kabuğuyla süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.