Limonlu Ve Biberiyeli Patates

Limonlu Ve Biberiyeli Patates
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Limonlu Ve Biberiyeli Patates için

Malzemeler

  • 4 patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 dal biberiye
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Tuz
  • Karabiber
Limonlu Ve Biberiyeli Patates

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, limon kabuğu, biberiye yaprakları ve susamı geniş bir kapta karıştırın.
  2. Patatesleri bu sosa ekleyip iyice harmanlayın ve sosuyla birlikte fırın kabına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile örterek 170 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin.
  3. Üzerindeki folyoyu alarak patatesler kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo