Beşamel Soslu Patates

Beşamel Soslu Patates
07 Ekim 2024

Patates, dünyada en çok tüketilen temel gıdalardan biridir. Haşlama, kızartma, fırınlama, ızgara gibi farklı yöntemlerle pişirilen patatesi, bu kez beşamel sos ile bir araya getiriyoruz. Malzemeler hazırsa, ana öğünlere ekleyebileceğiniz beşamel soslu patates tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için patatesli kolay tariflere göz atmayı unutmayın.

1 Porsiyon Beşamel Soslu Patates Kaç Kalori?

Beşamel soslu patatesin bir porsiyonu, yaklaşık 152 kalori değerindedir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Beşamel Soslu Patates için

Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz 
  • Karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Üzeri için:

  • 2 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 demet maydanoz
Beşamel Soslu Patates

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin kabuklarını soyun ve ince halkalar halinde doğrayın.
  2. Doğradığınız patatesleri bir kaba alın. Üzerine sıvı yağ ve baharat gezdirerek fırın kabına dizin.
  3. Beşamel sos için, sos tavasına tereyağını alıp eritin.
  4. Eriyen yağın üzerine un ekleyin ve orta ateşte kavurun.
  5. Unun kokusu çıktığında, üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve hızlıca karışımı çırpın.
  6. Karışım kıvam alıncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
  7. Sos piştiğinde, üzerine tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ekleyerek karıştırın.
  8. Hazırladığınız beşamel sosu, patateslerin üzerinde gezdirin ve her tarafına yayın.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
  10. 20 dakikanın sonunda patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve tekrar pişmeye bırakın.
  11. Kaşarlar kızarmaya başladığında patatesleri fırından çıkarın. Beşamel soslu patatesi ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Beşamel soslu patatesi airfryer'da tavuk baget veya odun köftesi eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Patatesler çok ince veya çok kalın bir şekilde dilimlenmemelidir. Orta boyutlarda olması yeterlidir.
  • Beşamel sosu hazırlarken sütü yavaş yavaş ilave edin. Sütü eklerken karışımı hızlıca çırpmayı bırakmayın. Aksi takdirde süt kesilecektir.
  • Kaşar peynirini rendelemek yerine ince ince dilimleyerek de yemeğinizin üzerine ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo