Mısır Güveç

Mısır Güveç
27 Temmuz 2024

Mısır severler buraya! Nefis bir mısır güveci tarifi yapmaya ne dersiniz? Akşam yemeklerinin bir eşlikçisi haline gelen ve her yemeğin yanında keyifle tüketebileceğiniz mısır güveci tarifini mutlaka denemelisiniz, birkaç basit malzeme ile hızlıca yapabileceğiniz mısır güveci tarifi için;

Meksika'ya özgü mısır keki olan Pastel De Elote tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon mısır güveci kaç kaloridir?

Bir porsiyon mısır güveci 373 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mısır Güveç için

Malzemeler

  • 2 adet konserve mısır
  • 2 adet yumurta 
  • Tuz, karabiber 
  • 240 gr mısır unu
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 250 ml ekşi krema
Mısır Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir karıştırma kabında konserve mısır, yumurta, mısır unu, eritilmiş tereyağı, ekşi krema ve baharatları ilave edin ve güzelce karıştırın.
  2. Kare şeklindeki fırın kabını yağlayın ve harcı içerisine yayın.
  3. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkan mısır güveç servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Üzerine ince doğranmış frenk soğanı ya da taze soğan ile süsleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ya da çedar peyniri ilave ederek fırına verebilirsiniz.
  • Doğranmış jalapeno turşusu ile servis edebilirsiniz.
  • Mısırlı harcın içerisine dereotu ve maydanoz ilave edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Derin bir kapta bütün malzemeler harmanlana kadar güzelce karıştırın.
  • Üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirilmelidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo