Keşkekli Kuzu Tandır

Keşkekli Kuzu Tandır
07 Ekim 2024

Şef Muharrem Bilginsoy’dan efsane bir lezzet ile karşınızdayız. Kuzu kol, havuç, patates ve biberiye ile hazırlanan bu yemeği, keşkek eşliğinde sunabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Keşkekli Kuzu Tandır için

Malzemeler

  • 1 adet kuzu ön kol (2 kg)
  • 150 g havuç (İri doğranmış)
  • 150 g patates (İri doğranmış)
  • 200 g kırmızı biber (İri doğranmış)
  • 75 g tereyağı (Küçük doğranmış)
  • 5 g taze biberiye
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 35 ml zeytinyağı
  • 2-3 adet tane karabiber
  • 30 g kaya tuzu

Keşkek için

  • 150 g dövme buğday (1 gün suda bekletilmiş)
  • 50 g nohut (1 gün suda bekletilmiş)
  • 500 ml et suyu
  • 30 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı toz biber
Keşkekli Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır

  1. Eti döküm bir tavaya alarak mühürleyin. Fırın tepsisine önce folyo daha sonra yağlı kağıt serin ve et ile sebzeleri yerleştirin.
  2. Üzerine kaya tuzu, taze biberiye, defne yaprağı, tane karabiber, zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek folyo ile sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 3 saat pişirin.
  3. Nohut ile buğdayın suyunu süzün ve bir tencereye aldıktan sonra et suyu ve baharatları ilave ederek yaklaşık 1 saat süreyle kısık ateşte pişirin. Pişirirken aralıklarla bir tahta kaşık ile karıştırın. 
  4. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberi ekledikten sonra keşkeğin üzerine dökün.
Servis Önerisi

Pişirdiğiniz kuzu tandır ve keşkeki sunum tabağına alarak sıcak servis edin. Arzu ederseniz közlenmiş domates ve biber ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo