Portakallı Kereviz Yemeği

Portakallı Kereviz Yemeği
13 Aralık 2021

Anavatanı Akdeniz ülkeleri olan kereviz, zeytinyağlı yemeklerde sık sık kullanılır. Özellikle portakal suyu ile nefis bir uyum içinde olan bu sebze, sonbahar ve kış aylarında tezgahlardaki yerini alır. Vitamin bakımından zengin olan kerevizin en lezzetli olduğu aylar, Ekim-Ocak arasıdır. Malzemeler hazırsa, portakallı kereviz yemeği için detaylara geçebiliriz.

Zeytinyağlı portakallı çanak kereviz ve zeytinyağlı kereviz dolması tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Portakallı Kereviz Yemeği için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates 
  • 1 adet soğan 
  • 1 adet portakal suyu 
  • 1 çay kaşığı un 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı şeker 
  • Yarım limon suyu 
  • 1 çay kaşığı tuz
Portakallı Kereviz Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve piyazlık doğranan soğan kavrulmaya başlanır.  
  2. Patates, kereviz ve havuç yıkanır. Kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  3. Portakal ve limon suyu sıkılarak içine un eklenir ve un çözdürülür. 
  4. Soğanın içine kalan sebzeler atılır ve şeker koyulur. 
  5. Bütün malzemeler harmanlanarak karıştırılır. 
  6. Meyvelerin suları eklenir. 
  7. Tenceredeki sebzelerin üzerini tam geçmeyecek şekilde su eklenir. 
  8. Kapağı kapalı pişirilir. 
  9. Servis edilirken kereviz yapraklarını ince kıyarak üzerine koyabilirsiniz. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo