Izgara Köfte

Izgara Köfte
29 Mayıs 2024

Koyun ve dana eti hazırlana ızgara köfte, az yağlı bir besindir. Ana yemek veya atıştırmalık olarak sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, ızgara köfte nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Izgara Köfte için

Malzemeler

  • 300 gr dana kıyma
  • 200 gr koyun kıyma
  • 1 soğan
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Izgara Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Ekmek içlerini ıslatıp avucunuzda sıkarak ufalayın. Sarımsakları soyup kıyın. Maydanozları temizleyip kıyın.
  2. Kıymaları yoğurma kabına alın. Ufalanmış ekmek içleri, kıyılmış sarımsak, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip 10 dakika kadar yoğurun.
  3. Kıymalı karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Yağsız tavada ya da ızgarada pişirin.
  4. İsteğe göre kızarmış yufka, dere otu, haşlanmış pancar, yağda kavrulmuş dolmalık fıstık ve sarımsak ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo