- Sıvı yağı tavada ısıtıp ince kıyılmış soğanı ve pırasayı yumuşayana kadar kavurun. İnce doğranmış sarımsakları ekleyip biraz daha kavurun.
- En son kıyılmış yeşillikleri, tuzu ve baharatını ilave edip tatlandırın. Soğumaya bırakın.
- Karalahanaları kaynar suda birkaç dakika haşlayıp suyun içinden çıkartıp süzün.
- Patateslerin kabuğunu soyun. Çok ince dilimleyip tencerenin dibine dizin. Pirzolaları tuzlayıp karabiber serpin.
- Karalahana yapraklarını tezgahın üzerine serin. Kalın damarlı kesimlerini bıçağın sırtı ile bastırarak düzleştirin veya kesip atın.
- Pirzolalardan bir tanesini, kemik kısmı dışarıda kalacak şekilde yaprağın üzerine yerleştirin. Üzerine iç malzemeden paylaştırın.
- İç malzeme ile zenginleştirdiğiniz pirzolayı güzelce karalahanaya sarın. Patateslerin üzerine yerleştirin. Malzeme bitene dek aynı şekilde pirzolaları tamamlayın.
- Sarmalar bitince üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tereyağından küçük parçalar kesip pirzolaların üzerine dağıtın. Üzerini bir kapakla kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin.
- Pirzolalı karalahana sarmasını, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pirzolalı Karalahana Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Karalahananın acılığı gidermek için tarife başlamadan önce tuz ile ovalayın. Ardından bol su ile durulayın.
- Pirzolaları birkaç saat önceden çözünmeye bırakın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
- Tarife başlamadan önce pirzolaları baharatlarla marine edin. Böylece daha yumuşak ve lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.
- Karalahanaları haşlarken suyun içerisine birkaç damla limon suyu ekleyin. Bu işlem yumuşamasını kolaylaştıracaktır.
1 Porsiyon Pirzolalı Karalahana Sarması Kaç Kaloridir?
Pirzolalı karalahana sarmasının bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Protein ve demir değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ölçülü bir şekilde ekleyebilirsiniz.
Sofranızda sebzelerle birlikte sunulan et yemeklerine yer vermek istiyorsanız, yumuşak kuzu etiyle hazırlanan mutancana tarifine mutlaka göz atın.
Teşekkür ederiz.