1 su bardağı domates konservesi (Tercihen ev yapımı)
1 adet defne yaprağı
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
3 yaprak pazı Sumaklı su için;
1 yemek kaşığı sumak
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı bal
Pazılı Dana Gulaş
Nasıl Yapılır
Öncelikle sumaklı suyu hazırlayın. Bunun için suyu kaynatın. Su kaynayınca içine bal ile sumağı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, 10 dakika demlendirip suyunu süzün. Sumak suyunuz hazırdır.
Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince küp doğradığınız soğanları ekleyin. Sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Sumaklı suyu, sirkeyi ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra etleri ilave edin. Etlerin rengi değişince hemen ardından kimyonu, kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ve defne yaprağını ekleyin. 3 Birkaç dakika daha kavurduktan sonra salçayı, havuçları, önceden hazırladığınız 2 su bardağı sumak suyunu ve domates konservesini ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 1 saat boyunca etleri pişirin.
Ocaktan almaya 15 dakika kala ince kıyılmış pazı yapraklarını ilave edin. Pişirdikten sonra ocaktan alın. Servis etmeden önce içindeki sarımsakları ve defne yaprağını ayırıp atın. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.