Karışık Hoşaf

Karışık Hoşaf
25 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Karışık Hoşaf için

Malzemeler

  • 200 gr kuru kayısı
  • 100 gr kuru üzüm
  • 8 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı badem içi
Karışık Hoşaf

Nasıl Yapılır


Kuru meyveleri iyice yıkayıp süzün. Kayısıları dörde bölün.  Meyveleri ayrı kaplara alıp ikişer bardak su ilave edin ve yumuşaması için oda ısısında 4-5 saat bekletin.

Kayısı ve üzümleri içinde beklettiğiniz suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın. Tozşeker ilave edip karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp soğutun. 

Bademleri teflon bir tavada yağsız kavurun. Hoşaf soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Bademleri serpiştirip soğuk servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo