Izgara Kereviz Dilimleri

Izgara Kereviz Dilimleri
23 Kasım 2021

Kök kerevizle sofralarınızı süsleyecek nefis ızgara lezzetini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Fındık, reyhan, mantar ve otlu peynir ile hazırlanan ızgara kerevizler, hafif beslenmek isteyenler için idealdir. Malzemeler hazırsa, ızgara kereviz dilimleri için detaylara geçebiliriz.

Kereviz sote tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Izgara Kereviz Dilimleri için

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy kereviz
  • 1 çay bardağı fındık (İri kırılmış ve kavrulmuş)
  • 3-4 dal reyhan (Veya bebek roka)
  • 1 adet kırmızı soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 7-8 adet konserve mantar (Küçük doğranmış)
  • 150 g otlu peynir (Veya rokfor peyniri)
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz 
  • Karabiber
Izgara Kereviz Dilimleri

Nasıl Yapılır

  1. Kerevizlerin kabuğunu soymadan iyice yıkayın ve halka olarak dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kereviz dilimlerini yerleştirin.
  2. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yumuşayıp kızarana kadar pişirin.
  3. Diğer yanda kırmızı soğan, reyhan yaprakları ve mantarı bir kaba alarak zeytinyağı, balzamik sirke ve tuz ilave ederek harmanlayın.
  4. En son fındığı ekleyip karıştırın ve kereviz dilimlerinin üzerine paylaştırın. Peynir dilimlerini yerleştirin ve hafif zeytinyağı gezdirip servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo