Isırgan Ve Gelincik Otlu Kahvaltı Dilimi

Isırgan Ve Gelincik Otlu Kahvaltı Dilimi
05 Mart 2021

Kanın temizlenmesine yardımcı olan ısırgan otu, böbrek taşı oluşumunu önler ve solunum sorunlarını giderir. Cilt ve saç sağlığını koruyan gelincik otu ise, bağışıklığı güçlendirir. Sevgili Aydan Üstkanat’dan şahane otlarla hazırladığı sağlıklı ve lezzetli kahvaltı dilimleri tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Alternatif olarak ısırgan otlu salata ve gelincik reçeli tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Isırgan Ve Gelincik Otlu Kahvaltı Dilimi için

Malzemeler

  • 200 g yabani ot (Isırgan ve gelincik otu)
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 adet avokado
  • 1 dilim çavdar ekmeği
  • Tuz
  • Karabiber

Servis için

  • Krem peynir
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Isırgan Ve Gelincik Otlu Kahvaltı Dilimi

Nasıl Yapılır

  1. Otları temizleyip irice kesin. Derin bir tencerede su kaynatıp içine biraz tuz ilave ettikten sonra yaklaşık 3-4 dakika kadar otları haşlayın. Bu sürenin sonunda otları kevgirle alarak buzlu suya atın ve bekletmeden süzün.
  2. Ekmek dilimini kızartın veya ısıtın.
  3. Otları avokado, karabiber, biraz tuz ve zeytinyağı ile bir kapta karıştırın.
  4. Ekmek diliminin üzerine krem peyniri sürdükten sonra ot karışımını ekleyin ve servis tabağına alın.
  5. Yumurtayı bir fincanın içine kırıp kaynayan suya yavaşça bırakın. 3 dakika sonra üzeri tamamen bembeyaz olduğunda kevgirle alın ve ekmek diliminin üzerine yavaşça yerleştirin. (Bunu yaparken ellerinizle yumurtayı hafifçe tutabilirsiniz, böylelikle patlamaz.) Hemen servis edin.
  6. Otların renginin solmasına izin vermeden, diriliğini yitirmeden pişirin. Her ne yapacak olursanız olun ortaya çıkacak lezzette malzemelerin birbirine yakışması, farklı olacak derken otların lezzetini ve şifasını gölgelememek çok önemlidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo