Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide
25 Ağustos 2022

Pastırmalı pide nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılmalıdır? Nefis pastırmalı pide tarifi ile siz de sevdiklerinizi şımartın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pastırmalı Pide için

Malzemeler

  • 250 gr pastırma
  • 2 yumurta

Hamur için:

  • 500 gr un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Tuz
Pastırmalı Pide

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı ılık suyla ezip kabarıncaya kadar bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasına mayayı ilave edin.
  2. Su ve tuz ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletin.
  3. Pastırmaları ince ince doğrayın. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 cm çapında elinizle açın.
  4. Üzerine pastırmalı malzemeden yayıp iki kenarını katlayarak pide şeklinde kapatın. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo