Ekşili Enginar

Ekşili Enginar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekşili Enginar için

Malzemeler

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 10 arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates (Küp doğranmış)
  • 4 enginar
  • 1 demet taze soğan
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
Ekşili Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları kavurun.
  2. Salçayı ve küp doğranmış domatesleri ekleyip, 5 dakika daha kavurun. 4’e böldüğünüz enginarları, pirinci ve ince ince kıydığınız taze soğanın beyaz kısmını ilave edin.
  3. Limonun kabuğunu soyup beyaz kısımlarını temizledikten sonra doğrayıp tencereye ekleyin.
  4. Üzerini örtecek kadar suyu, pirinci, tuzu ve pul biberi de ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın.
  5. Tencerenin kapağını kapatın, yarım saat pişirin. Ocaktan alın, kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Ev yapımı zeytinyağlı enginar tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo