- Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları kavurun.
- Salçayı ve küp doğranmış domatesleri ekleyip, 5 dakika daha kavurun. 4’e böldüğünüz enginarları, pirinci ve ince ince kıydığınız taze soğanın beyaz kısmını ilave edin.
- Limonun kabuğunu soyup beyaz kısımlarını temizledikten sonra doğrayıp tencereye ekleyin.
- Üzerini örtecek kadar suyu, pirinci, tuzu ve pul biberi de ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın.
- Tencerenin kapağını kapatın, yarım saat pişirin. Ocaktan alın, kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Ev yapımı zeytinyağlı enginar tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.
Teşekkür ederiz.