Köz Patlıcan Salatası

Köz Patlıcan Salatası
23 Mayıs 2023

Patlıcan Türk mutfağında çok sevilen, ana yemekleri, salataları hatta reçeli bile yapılan süper bir sebze. Patlıcan her mevsim tezgahlarda yerini alan popüler bir sebzedir. Dikim işleminden 60-100 gün sonra hasat edilir. Kendine has bir tadı aroması vardır. Özellikle közlendiğinde sade ya da salata olarak tüketilebilmektedir. Köz patlıcan salatası sadece bir kaç malzeme ile birlikte oldukça lezzetli bir meze, salata olmakla beraber içerisine farklı köz sebzeler atarak salatayı zenginleştirme imkanı da sağlıyor. Köz patlıcan salatasını yoğurtla birlikte de tüketebilirsiniz. Sadece 6 malzeme ile birlikte yapacağınız lezzetli köz patlıcan salatası için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

1 Porsiyon Köz Patlıcan Salatası Kaç Kaloridir?

  • Yaklaşık 100 gramlık bir köz patlıcan salatası 33 kaloridir. 

Patlıcan ile alternatif lezzetler yapmak istiyorsanız patlıcan ile yapılan 20 tarife göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Köz Patlıcan Salatası için

Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 3-4 dal fesleğen
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Köz Patlıcan Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soymadan çatalla birkaç yerinden delin. 20 dakika tuzlu suda bekletin.
  2. Suyunu süzüp yıkadığınız patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin.
  3. Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyup ufak parçalara kesin ve bir karıştırma kabına alın.
  4. Ezdiğiniz sarımsak, limon suyu, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzerini ince kıydığınız fesleğenle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Patlıcanları fırından çıkardıktan sonra sıcakken bir kapaklı bir kaba alarak üzerini kapatırsanız ve ılıması beklerseniz kabuklarını daha rahat soyarsınız. 
  • Patlıcanlar ile birlikte kırmızı biber közleyerek salatanıza lezzet katabilirsiniz. 
  • Patlıcanları fırında közlemek yerine alüminyum folyoya sararak ocakta dikkatli bir şekilde közleyebilirsiniz. 
  • Sirke tadını seviyorsanız içerisine 1 yemek kaşığı da sirke koyabilirsiniz. 
  • Patlıcanın acı tadı gitsin diye suda bekletmeyi unutmayın. 
  • Dilerseniz, taze soğan da ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo