Çikolatalı Alman Pastası

Çikolatalı Alman Pastası
23 Şubat 2023

Adından anlaşılacağı üzere ilk kez Almanya'da yapılan bu tatlı, kısa sürede Orta Avrupa ülkelerine yayılmıştır. Şekli donuta benzeyen alman pastasının diğer adı ise berlinerdir. Hamurun kızartılmasıyla hazırlanır ve ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır. Genellikle iç kısmında krem şanti, reçel veya sütlü krema kullanılır. Şeker değeri yüksek olsa da, vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını karşılamasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, orijinal çikolatalı alman pastası tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Çikolatalı Alman Pastası Kaç Kaloridir?

Çikolatalı alman pastasının bir porsiyonu, yaklaşık 230 kaloridir. Karbonhidratlı bir tatlı olduğu için küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Çikolatalı Alman Pastası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 10 gr kuru maya
  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker

Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tozşeker

Üzeri için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 3/4 çay bardağı krema
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı
Çikolatalı Alman Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Kek için, unu bir kaba alıp şeker ve tuz ile harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. İçine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin.
  2. Unu kenarlardan alıp yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurların üzerine hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerini örterek mayalanmaya bırakın. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
  4. Krema için, yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.
  5. Krema sıkma torbasına doldurun. Kekleri enlemesine ortadan kesip kremayı içlerine sıkın.
  6. Krema ve çikolatayı birlikte eritin. Keklerin üst kapaklarını tel ızgara üzerine dizin. Sosu üzerlerine gezdirip fıstık serpiştirin ve soğumaya bırakın. Soğuyan pastaların kapaklarını kapatın.
  7. Dilerseniz, çikolatayı eritmek yerine ev yapımı çikolata sosu da kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Hamuru hazırladıktan sonra üzerini örterek 10 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Hamur harcında topaklanmalar olursa, bir kez mikserden geçirin.
  • Pastanın pofuduk olması için, bir tutam kabartma tozu ve karbonat ekleyebilirsiniz.
  • Pastanın eşit pişmesi için fırını önceden ısıtın. Bir taraf daha fazla piştiyse, üst kısmını folyo ile kapatarak pişirme işlemine devam edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, kremanın üzerine meyve dilimleri ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo