Patatesli Ve Çam Fıstıklı Meze

Patatesli Ve Çam Fıstıklı Meze
02 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patatesli Ve Çam Fıstıklı Meze için

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 4 orta boy patates
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 6~8 kurutulmuş çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Patatesli Ve Çam Fıstıklı Meze

Nasıl Yapılır

Patateslerin kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Süzgece alıp suyu süzülene kadar bekletin. Zeytinyağını ısıtıp patatesleri kızartın. Süzme yoğurt ve bir tutam tuzla ezilmiş sarımsağı bir kasede çırpın. Güneşte kurutulmuş çarliston biberleri küçük parçalar şeklinde kesin. Az zeytinyağı eklenmiş tavada yanmayacak ve kıtır kıtır olacak şekilde kızartın. Kızarmış patates ve kızarmış biberleri süzme yoğurda ekleyip karıştırın. Çam fıstıklarını yağ eklenmemiş tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Mezeyi servis tabağına alıp üzerini kaşığın tersiyle düzleyin. Kavrulmuş çam fıstıklarını üzerine serpin. Tereyağını tavaya alıp ısıtın. Kırmızı toz, pul biber ve kuru naneyi ekleyip birkaç saniye sonra tavayı ocaktan alın. Mezenin üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo